Melekler De Cinler Gibi Çağırılabilirler Mi?

Cinlerin biz insanları görmeleri birkaç şekilde cereyan eder. Yapısı uygunluk arz eden canlıların içine nüfuz ederek, o canlıların beynini, gözlerini ve duyu organlarını kullanarak olabilir. Yani, insanın veya hayvanın içine yerleşerek, onların gözleriyle fizik alemine bakabilirler. Şehadet alemindeki perdenin herhangi bir sebepten açılması veya bizim boyutumuzun yırtılması ile, bizleri görebilirler.

Loş, ıssız, tenha, hali, metruk yerler fizik alem ile metafizik alem arasında bir koridor meydana getirir. Ama bunu fiziki olarak mevcut imkanlarla ifade edemiyoruz, yalnız ilerde ilim ve teknoloji, bu menfez ve koridorları tespit edebilecektir.

Bu hakikatlerin ışığı altında, eğer bir koridor veya menfezin yakınında bir yerleşim yeri, bir ev, bir insan topluluğu bulunursa, oradaki insanların büyük bir çoğunluğu, yapı ve karakterlerine göre rahatsızlanır. Kimisi ayılıp bayılır, kimisi kriz geçirir, kimisi gece karanlıkta uyuyamaz, kimisi devamlı tedirgin, evhamlı, bir hal alır, huzursuzluklar artar, kavga ve dövüşler çoğalır. Eğer metafizik alemi bilen bir kişi orayı incelese, bu olayları çözer. Kendi ilmi ve kabiliyetine göre, bazı tedbirler alabilir. Şarlatan ve istismarcılar ise, kendisine her geleni “sana büyü yapılmış”, “sana sihir ve muska yazılmış” diyerek insanları sonu gelmeyen bir maceraya iterler.

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı üzere cinleri çağıran her insana cin görünmez. Ayrıca halk arasında yapılan ve değişik usluplarla cin çağırmakla cinler gelmeyeceği gibi melekler de gelmez.

Melekler nurani ve hayır üzerine yaratılan varlıklardır. Bir yerde ibadet edilirse, Kuranı Kerim okunursa, Allahın ismi zikredilirse o meclise melekler gelir. Günah işlenen, içki içilen ve kumar oynanan meclislere ise melekler gelmeyecektir.

Yorum bırakın